Universitas Kör Egyesület

GINOP-5.1.3-16-2017-00064

A lovas szolgáltató szektor munkaerő-hiányának csökkentése hátrányos helyzetűek foglalkoztatásával

A Turisztikai Attrakciófejlesztő Szociális Szövetkezet deklarált céljai, hogy elősegítse a környezet- és természetvédelem iránti elköteleződést, felkeltse a környezetvédelmi problémák iránt érdeklődést, támogassa a fenntartható életmód és fogyasztás értékrendjének, a környezettudatos, öko- intelligens társadalomnak a kialakítását.

Fejlesztésünk során a hátrányos helyzetű csoportok reintegrációját, a társadalmi kohézió erősítését kívánjuk megvalósítani azzal, hogy – kihasználva a lovas szolgáltató szektorban képződött foglalkoztatási űrt – nehéz helyzetben lévő emberek számára biztosítjuk a versenyképes tudáshoz és a munkához jutás lehetőségét –ezzel is tompítva a munkaerőpiaci egyenlőtlenségeket.

Képzést és foglalkoztatást biztosítunk 18 fő részére az alábbi csoportok tagjai közül: tartós álláskeresők, alacsony iskolai végzettségűek, 50 év felettiek (25 év alattiak).

Fejlesztésünk és céljaink összhangban vannak: projektünk keretében hátrányos helyzetben lévő munkaerőpiaci csoportokat (alacsony végzettségűek, tartós munkanélküliek, 50 év felettiek és 25 év alattiak) részesítünk piacképes végzettségben és naprakész gyakorlati tapasztalatokban. A képzés révén karrierlehetőségeik nőnek, így az élet egyéb területein is várható önbecsülésük növekedése valamint életkörülményeik javulása.

A szakmai képzés mellett alapvető életviteli tanácsokat is kapnak, hogy egyéb szociális és vagy társadalmi lemaradásaikat is behozhassák. Erősítjük a társadalmi kohéziót, hiszen fejlesztésünk a szolgáltatások mellett társadalmi célokat népszerűsít, valamint azt az üzenetet közvetíti, hogy a hátrányos helyzetű csoportok alkalmazásával is létrehozható magas minőségű szolgáltatás. A megtermelt profit egy részét olyan társadalmi csoportok (gyerekek) lovagoltatására fordítjuk, akiknek ezt leszámítva nem lenne lehetőségük ezen tevékenység igénybe vételére.

A projekt megvalósítási időszaka:     2018.07.01. – 2020.06.30.

Az elnyert támogatás összege: 116.999.439 Ft

A projekt azonosítószáma: GINOP-5.1.3-16-2017-00064